ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Duidelijke regels voor inzet cameratoezicht | NH Gooi

Met het gebruik van camera's onder meer in het centrum van Hilversum is niks mis. Zeker als dit de veiligheid bevordert. Maar wat de PvdA betreft, is het nu wel tijd om duidelijke regels op te stellen over het gebruik van het cameratoezicht. Deze regels moeten de basis zijn voor bijvoorbeeld de gemeenteraad om te kunnen beoordelen of de inzet van de camera's proportioneel is.

De uitbreiding van het cameratoezicht in Hilversum moet nu naar de eindfase gaan, zo meldt lijsttrekker Femke van Drooge op de website van PvdA Hilversum. Daarom roept zij burgemeester Pieter Broertjes op om enkele zaken op schrift vast te leggen, zodat het gebruik hiervan te controleren is. Ook binnen de politiek is lang niet altijd duidelijk waar en wanneer inzet van camera's is toegestaan.

Misbruik
Op basis van de ervaringen in het komende jaar kan hij kaders stellen voor de inzet van (mobiele) camera's in de binnenstad, op evenementen en in wijken. "Op deze manier kunnen Hilversummers erop vertrouwen dat er geen misbruik gemaakt wordt van de mogelijkheden en heeft de burgemeester toch de kaders om snel en efficiënt te handelen waar het nodig is", zo schrijft Van Drooge.

Twintig plekken
In de afgelopen jaren is Hilversum gebruik gaan maken van camera's. Vijf jaar geleden waren er nog geen camera's en nu is op dat zo'n twintig plekken wel het geval. De burgemeester zelf is blij met de extra ogen. Broertjes vindt het cameratoezicht in het centrum van Hilversum een toegevoegde waarde omdat er veel onveiligheid wordt voorkomen en het cameratoezicht is een niet te missen aanvulling op het menselijk toezicht tijdens het uitgaan.

Bron: De Gooi En Eembode

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren