ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Politie waarschuwt voor 'Engelstalige klusjesmannen' | NH Gooi

Niet voor het eerst zijn de voorbije weken meerdere mensen in 't Gooi benaderd door Engelstalige klusjesmannen die aanbellen om, soms op onaangename wijze, aan te dringen op het gebruik van hun diensten. Deze mannen rijden veelal in witte bedrijfsbusjes met een kenteken uit Groot Brittannië of Ierland.

De mannen geven aan dat er sprake is van achterstallig onderhoud en/of gebreken die, naar de mening van deze klusjesmannen, spoedige reparatie vereisen en die zij natuurlijk graag uitvoeren. Ophogen van de oprit of het reinigen van de gevel zijn ook werkzaamheden die op de lijst staan van noodzakelijk uit te voeren werkzaamheden. De politie raadt het af om zaken met deze klusjesmannen te doen.

In veel gevallen wordt de uitvoering van de eerste klus voor een laag bedrag aangeboden, echter gaandeweg ontdekken de mannen steeds meer gebreken en achterstanden ontdekt. Het gevolg is uiteindelijk een hoge rekening. Bij inning van die aanzienlijke bedragen willen de mannen nog wel eens intimiderend en dreigend optreden, schrijft de politie Hilversum op Facebook. "Oplopend tot bedragen van honderden en soms zelfs duizenden euro's zijn overbodige reparaties uitgevoerd of waren de verrichte werkzaamheden minimaal. Bij ontdekking daarvan zijn de klusjesmannen inmiddels zonder taal noch teken uit het zicht verdwenen."

Bijkomend probleem is dat een juridische aanpak lastig is, vervolgt de politie. Wanneer er sprake is van aantoonbare intimidatie of oplichting kan de politie actief aan de slag. In veel andere gevallen echter is de melder wel opgelicht, maar is er in juridische zin slechts sprake van een 'civiel geschil'. En dat maakt het gecompliceerd.

Het advies is daarom simpel: neem geen opdrachten aan van onbekende klusjesmannen die spontaan voor de deur staan en kijk eerst zelf of de werkzaamheden echt wel nodig zijn. En mocht dat laatste zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. En wie zogenaamde klusjesmannen thuis aantreft, wordt gevraagd om zo snel mogelijk de politie te bellen en daarbij signalementen van de personen plus het kenteken van het voertuig waarin zij rijden, te noteren.

Bron: Laarder Courant De BEL

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren