ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Larens Behoud dwingt GS huiswerk over te doen | NH Gooi
Leo Janssen hield op 22 februari zijn pleidooi voor meer openbaarheid
Leo Janssen hield op 22 februari zijn pleidooi voor meer openbaarheid

De Gedeputeeerde Staten van de provincie Noord-Holland moeten hun huiswerk over doen. Dat is in het kort de uitspraak van de Hoor- en Advies Commissie van de Raad van State.

Larens Behoud was naar dit rechtsorgaan gestapt. De partij had aan de provincie gevraagd alle stukken te mogen zien die een rol hebben gespeeld bij het besluit om de fusie tussen Huizen, Laren en Blaricum in gang te zetten.

De provincie weigerde op grond van artikel 11 van de Wet openbaarheid van bestuur bepaalde stukken openbaar te maken, omdat er ‘persoonlijke beleidsopvattingen van ambtenaren’ in zouden staan. GS moet het huiswerk nu dunnetjes overdoen. Per document moet men opnieuw onderzoeken wat nu eigenlijk ‘feitelijk aan de documenten is en wat niet’. Vervolgens moet GS per document motiveren waarom zij dat vindt.

Leo Janssen, oud-wethouder en secretaris van Larens Behoud: “Gedeputeerde Staten hebben dus prutswerk geleverd en alles te gemakkelijk onder ‘het tapijt art 11 Wob’ geschoven. Ik ben blij dat de commissie dat met mij eens is, en de bezwaren van Larens Behoud gegrond heeft verklaard.”

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren