ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Formatie in Huizen gaat beginnen | NH Gooi

VVD, CDA, D66 en PvdA  gaan volgende week beginnen met de besprekingen voor een nieuwe coalitie. Zij hebben de VVD-er Erwin Ormel gevraagd als formateur aan de slag gaan.

Eerder rondde Ormel een korte informatieronde af. Hij adviseerde met deze vier partijen aan de slag te gaan. De gespreksthema’s zijn : zondagsopenstelling, continuering Huizer beleid sociaal domein,  inzet Huizen inzake ARHI-traject en beoogde samenstelling nieuwe college. Als die onderwerpen zijn afgerond zal verder gepraat worden over andere zaken.

Reacties lijsttrekkers
Lijsttrekker van de VVD Jessica Prins zegt blij te zijn met de snelle maar vooral zorgvuldige manier waarop de informatieronde tot dit resultaat heeft geleid. PvdA lijsttrekker Maarten Hoelscher geeft aan alle vertrouwen te hebben in de samenwerking: “Deze combinatie geeft mij het vertrouwen dat we elkaar op de momenten dat het ertoe doet kunnen vinden en op die manier komen tot het beste voor de inwoners van Huizen.”

Rutger Rebel, lijsttrekker van CDA is tevreden met de transparante en voortvarende aanpak van de informateur. “Het vervolg wordt geen eenvoudige klus. De verschillen tussen partijen op het gebied van herindeling en zondagsopenstelling zijn groot. Desondanks heb ik er vertrouwen in dat we tot een overeenstemming kunnen komen.” Ook lijsttrekker Marlous Verbeek van D66 geeft aan dat zij uitkijkt naar een constructieve samenwerking. “Complimenten voor de voortvarende werkwijze van Erwin Ormel. D66 kijkt met vertrouwen en optimisme uit naar de komende formatiegesprekken.”

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Met Erwin Bakker. Stemmen op het dinsdag deuntje? Ga naar @onairwin op Instagram!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren