ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Baat krijgt een (face)lift | NH Gooi
De Baat in Huizen
De Baat in Huizen

De toegankelijkheid van verenigingsgebouw De Baat aan de IJsselmeerstraat wordt dit jaar, onder meer met een lift, verbeterd. Kosten: tachtig mille.

Huizer Biljartvereniging De Bun is gehuisvest op de bovenverdieping van De Baat. De club wilde graag samen met HSV De Zuidvogels verkassen naar een nieuw gebouw op het terrein van de voetbalclub. De nieuwbouw zou voor de overwegend oudere leden beter toegankelijk zijn dan het verenigingsgebouw aan de IJsselmeerstraat. Dat verhuisplan leed echter schipbreuk.

Vandaar dat de gemeente (eigenaar/verhuurder) in februari vorig jaar om tafel ging met de biljartvereniging en Baptistengemeente Het Gooi. Ook is gesproken met de andere huurders: Gymnastiekvereniging Turnlust, Modelbouw Club Huizen en 6FM. Dit om te kijken hoe de bovenverdieping van De Baat beter toegankelijk gemaakt kan worden voor ouderen.


Traplift
Het gebouw heeft een plateautraplift voor rolstoelen, maar die is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: de traplift biedt nauwelijks steun en is traag in gebruik. Het ding vertoont mankementen en is aan vervanging toe, omdat onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn.

Daarbij komt dat de biljartzaal op de bovenverdieping is, maar dat de toiletten zich op de begane grond bevinden. ’Voor veel ouderen, die in de regel ook vaker een toilet bezoeken, is de trap dus een beletsel en kan het gebruik tot gevaarlijke situaties leiden’, aldus de gemeente.

Personenlift
Vandaar dat is besloten de traplift te vervangen door een personenlift. ’Die kan gelet op de benodigde en beschikbare ruimte niet inpandig worden gerealiseerd. De meest geschikte locatie is aan de voorkant van het gebouw bij de entree.’ Hiervoor moet wel het trottoir worden verlegd en een of twee parkeerplaatsen worden verplaatst. De bouw van de lift kost 60.000 euro. De overige, kleinschaliger maatregelen kosten twintig mille. Het gaat onder meer om het aanpassen en aanbrengen van diverse deurdrangers, drempels, beugels aan de binnenzijde van deuren, invalidentoilet en ’evac chairs’ bij de (nood)trappen.

Biljarts
De Bun wil op eigen kosten dit jaar de speelzaal aanpassen, waardoor er twee biljarts kunnen worden bijgeplaatst. ’Zo kan de speelzaal functioneler worden gebruikt.’

Bron: De Gooi- en Eemlander

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren