ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Meerdere scholieren onwel in zwembad de Lieberg | NH Gooi

In een zwembad in Hilversum zijn vrijdag even na het middaguur acht mensen, onder wie scholieren, onwel geraakt. Het zwembad De Lieberg is compleet ontruimd, meldt de brandweer aan NH Nieuws.

Volgens een woordvoerder werd er een vreemde lucht geroken op het moment dat leerlingen van het ROC Sport en Bewegen aan het zwemmen waren. Toen er mensen, onder wie scholieren, onwel werden, is er besloten mensen uit het zwembad te halen. Drie mensen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig bij het zwembad aan de Jan van der Heijdenstraat. De brandweer verricht momenteel metingen, om te kunnen herleiden welke stof de onwelwordingen heeft veroorzaakt. Vermoed wordt dat het gaat om een chloorlek. "Mensen hadden last van de luchtwegen en brandigere ogen."

Heel benauwd
De scholieren en andere mensen die in het zwembad waren, worden naast het gebouw opgevangen. Zij verklaren tegenover een NH Gooi-verslaggever dat het opeens "heel benauwd" werd.

UPDATE 15.15 uur: Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek meldt dat het nog niet duidelijk is om welke stof het gaat en wat er precies is gebeurd. Wel kan hij kwijt dat de Inspectie SZW en de recherche rond deze tijd een onderzoek uitvoeren. Afhankelijk van de resultaten daarvan wordt duidelijk wanneer het zwembad weer open.
Alle acht mensen die onwel raakten, maken het naar omstandigheden goed. Een van hen is nog ter observatie in het ziekenhuis, maar ook die persoon maakt het goed.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren