ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Verzet nieuwbouw Erfgooiers College lijkt kansloos | NH Gooi

Aantasting van een sportveld dat intensief door sporters en buurtbewoners wordt gebruikt. Dat is volgens een omwonende van het Erfgooiers College het bezwaar tegen het plan voor de vernieuwing van de school.

Hij stapte daarom vrijdag naar de Raad van State om namens zichzelf en een aantal bewoners van de Gravin Gertrude het bestemmingsplan voor de vernieuwing aan te vechten.

Sportveld
De voorzitter van de Raad werd niet aantoonbaar warm van de kritiek van de buurtbewoners. "Er verdwijnt een stuk van het sportveld van wel duizend vierkante meter", betoogde de bezwaarmaker.

Maar woordvoerders van de gemeente en de school kwamen na een berekening tot minder dan de helft aan vierkante meters die verloren gaan voor de nieuwbouw.

Toegezegd
Volgens de bezwaarmaker had de toenmalige wethouder in 2006 ook toegezegd dat er niets van het sportveld zou worden afgeknabbeld. Maar bewijzen kon hij dat niet. De gemeente kon evenmin een bewijs overleggen.

Veel zal het ook niet uitmaken. De voorzitter van de Raad meldde droogjes dat alleen toezeggingen van een gemeenteraad juridisch hard genoeg zijn.

School
Een woordvoerder van de school vertelde dat met de nieuwbouw ook de fietsenstalling binnen de hekken van het schoolterrein worden gebracht. Verder wordt zo de route naar de school via de veilige fietsstraat Gooierserf gestimuleerd.

Ook meldde hij dat met de buurt overleg is geweest over de hoeveelheid vierkante meters die de nieuwbouw van het sportveld inpikt. En dat is maar twee-derde van wat toen is afgesproken.

Hoogte
Doordat het nieuwe schoolgebouw compacter wordt, gaat het ook enkele meters de hoogte in. Maar dat is voor de buurtbewoners minder bezwaarlijk, bleek bij de Raad van State.

De Raad doet over zes weken uitspraak.

Bron: Nieuwsblad v Huizen

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren