ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ook Almeerse politiek keert zich tegen omstreden biomassacentrale bij Diemen | NH Gooi
  • Regio Almere
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 24 december 2019 om 13:55
  • Sjoerd Stoop
Zorgen over mogelijke komst biomassacentrale in Diemen
Zorgen over mogelijke komst biomassacentrale in Diemen Streetview

DIEMEN -  De steun voor de komst van de grote biomassacentrale bij Diemen brokkelt steeds verder af. Nadat eerder Diemen, Gooise Meren en Weesp zich al tegen de bouw van de omstreden centrale keerden, wil nu ook Almere dat de centrale er niet komt. De Almeerse gemeenteraad wil energiebedrijf Vattenfall er toe bewegen af te zien van de bouw.

Er is al langer veel protest tegen de komst van de biomassacentrale. De gemeenten Diemen, Gooise Meren en Weesp hebben flinke bezwaren. Ze twijfelen aan de duurzaamheid van de centrale, omdat het verbranden van houtkorrels volgens hen voor vervuilende uitstoot zorgt. Datzelfde geldt voor de vele vrachtwagens met pallets die de hele dag door hun gemeentes rijden om de centrale te bevoorraden.

Twijfels over duurzaamheid

Ook de Almeerse politiek keert zich nu dus tegen de centrale. De stad twijfelt sterk aan de duurzaamheid van de centrale en wijst ook op het steeds verder toenemende verzet tegen de centrale. De gemeenteraad roept burgemeester en wethouders van Almere op om met Vattenfall te gaan praten om een streep door de plannen te zetten.

Het Almeerse verzet is opvallend, omdat Almere een van de grootste afnemers van warmte van de huidige Diemer centrale is.

Vattenfall gaat door

Of het bezwaar van Almere iets uithaalt, valt te betwijfelen. Vattenfall heeft afgelopen week nog aan bezwaarmakende gemeenten aangegeven dat de centrale er gewoon komt en dat het bedrijf niet voornemens is haar plannen te herzien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren