Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Blaricum
  • Thema Hulpdiensten
  • Dinsdag 11 februari om 16:20 | bijgewerkt: om 16:21 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Laren en Blaricum blijken steeds meer 'hotspots' te worden voor autokrakers. Dat blijkt uit recente cijfers van de politie. Het afgelopen jaar werden flink meer auto's opengebroken en ook in januari was het weer een paar keer raak.

Auto-inbraak stock
Auto-inbraak stock Adobe Stock

De afgelopen weken werden al zeker vijf laptops uit auto's gestolen. Ook werden er een paar keer auto-onderdelen gestolen en misten de auto's plots een stuur, een boardcomputer of airbags.

De auto-inbraken blijken niet iets van de laatste tijd. Het hele afgelopen jaar werden er flink meer auto's opengebroken dan een jaar eerder. Het totaal van het aantal auto-inbraken lag vorig jaar in Blaricum op 77 en in Laren op 72. Een jaar eerder was dat nog respectievelijk 36 en 46 keer.

Politie waarschuwt

De politie waarschuwt Blaricummers en Laarders voor het hoge aantal auto-inbraken. Autobezitters wordt vooral opgeroepen om geen kostbare spullen achter te laten in de auto en al zeker niet in het zicht. "Leg geen laptop of portemonnee in de auto. Wanneer het nodig is om een laptop te laten liggen, berg hem dan goed op en zet de bluetooth en wifi uit", aldus de politie.

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren