ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Negen maanden cel voor jonge Huizer Marktplaats-oplichter | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Maandag 09 maart 2020 om 11:07 | bijgewerkt: om 11:29 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Een jonge Huizer (17) heeft een celstraf van negen maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor grootschalige fraude op verkoopsite Marktplaats. Een andere verdachte, een man uit Hengelo, moet twintig maanden de cel in.

Vrouwe justitia stock
Adobe Stock

De twee mannen hebben tientallen Marktplaats-kopers opgelicht, waaronder veel mensen uit 't Gooi. Ze maakten hiermee duizenden euro's buit.

De twee mannen sloegen toe door een nepwebsite te bouwen, waar kopers op Marktplaats naar toe werden gelokt. Met de website lukte het de mannen het bankaccount van hun slachtoffers over te nemen en later ook te plunderen.

Bedreigingen

Ook zouden de twee hun slachtoffers hebben bedreigd als ze niet wilden betalen. Er werd gedreigd met brandstichting, geweld en zelfs verkrachting.

De bedreigingen rekent de rechtbank vooral de man uit Hengelo aan. De Huizer zou de nep-website hebben gemaakt. Naast de celstraf heeft de Huizer ook een werkstraf van tweehonderd uur gekregen.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren