Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Huizen
  • Thema Wonen
  • Woensdag 11 maart om 10:34
  • Rachel Morssink

HILVERSUM - Er gaan meer dan 300 huizen gebouwd worden in Hilversum-Oost. De huizen komen op de plek waar nu het distributiecentrum van lingeriewinkel Hunkemöller staat. De grote loods aan de Liebergerweg gaat verhuizen.

Distributiecentrum Hunkemoller Hilversum
Distributiecentrum Hunkemoller Hilversum Google Streetview

Naast de huizen komt er ongeveer 4000 vierkante meter kantoorruimte bij.

"Een mooie mijlpaal," zegt wethouder Floris Voorink. "We willen postcodegebied 1221 mooier, leuker en bruisender maken en dit plan past daarin." De gemeente ondertekent op 30 maart een intentieovereenkomst met de ontwikkelaars die het plan gaan uitvoeren.

Klachten van bewoners

Veel omwonenden hebben al jarenlang last van vrachtwagens die van en naar de loods van Hunkemöller aan de Liebergerweg rijden. Het distributiecentrum verhuist naar een andere, nog onbekende, locatie buiten Hilversum. Ook de termijn waarop dat gebeurt is nog niet bekend.

Een derde van de woningen wordt sociale huur, 50 procent middelduur en 17 procent in het duurdere segment. "Het huidige distributiecentrum is versteend en zit achter een hek. In het nieuwe plan wordt het terrein onderdeel van de wijk en krijgt Oost een vriendelijker gezicht," aldus wethouder Voorink.

Oude sigarenfabriek

Het college van burgemeester en wethouders heeft ook ingestemd met het plan om 52 zorgwoningen en 1000 m2 kantoorruimte te bouwen in de oude sigarenfabriek aan de Ampèrestraat in Hilversum. "Het is een monumentaal pand, dat we geschikt maken om te wonen. Er is veel behoefte aan zorgwoningen, dus ik ben blij met deze stap," zegt Voorink.

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren