ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Lege stoel snel gevuld: Gerard Kuipers volgt vertrokken Hilversumse wethouder Jaeger op | NH Gooi

HILVERSUM - Het wethoudersteam van Hilversum is na het vertrek van wethouder Wimar Jaeger snel weer compleet. D66 heeft Gerard Kuipers, oud-wethouder van Zandvoort, voorgedragen op de leeggekomen plek op te vullen. 

De Zandvoortse wethouder Gerard Kuipers (D66)
Gerard Kuipers. Foto:NH Nieuws

Gerard Kuipers wordt volgende week door D66 voorgedragen, de gemeenteraad vergadert dan extra. 

Volgens Kuipers voelde zijn komst naar Hilversum meteen goed. "Vanaf het eerste moment was er een goede klik, maar dat viel ook wel te verwachten als je ziet wat voor een fijne plek Hilversum is. Om te wonen en te werken, maar ook als dé mediastad van Nederland. Ik verheug me op de momenten waar ik met het gemeentebestuur, de inwoners en ondernemers aan de slag kanom Hilversum verder te brengen."

Zoektocht

De zoektocht naar een vervanger voor Jaeger heeft ongeveer zes weken geduurd. Wimar Jaeger maakte toen bekend na zes jaar te vertrekken als wethouder van Hilversum en zwaaide vorige week af. Daarmee blijft de wethouderszetel van Jaeger slechts twee weken leeg. 

D66 laat weten bij te zijn met de aanstaande komst van Gerard Kuipers. "Gerard heeft ervaring op de portefeuilles Economie, Regio, Toerisme en Metropool Regio Amsterdam (MRA). In Zandvoort waar hij tot 2018 wethouder was, heeft zijn inzet ervoor gezorgd dat de badplaats haar allure, internationale aantrekkingskracht en sfeer terugkreeg. Onze fractie kent Gerard intussen en ziet uit naar samenwerking met hem."

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren