Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Regio Blaricum
  • Donderdag 19 maart om 14:52 | bijgewerkt: om 15:02 uur
  • Sjoerd Stoop

BLARICUM - Bewoners van 't Gooi met coronaklachten worden vanaf maandag doorgestuurd naar een speciaal 'coronacentrum' voor de deur van de huisartsenpost in het Blaricumse Tergooiziekenhuis. 

Tergooi Blaricum
Tergooi Blaricum Google Maps

Voor de deur van de regionale huisartsenpost in Blaricum zijn enkele containers geplaatst.

Door patiënten daar centraal op de vangen, willen de huisartsen voorkomen dat het coronavirus wordt verspreid via de verschillende huisartspraktijken. "Op deze manier beschermen de huisartsen in de regio hun patiënten, zichzelf en medewerkers zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het virus", aldus de huisartsen.

De huisartsen benadrukken dat het niet mogelijk is om zonder afspraak naar het coronacentrum te komen. Dat kan alleen na een doorverwijzing van de huisarts. 

Maatregelen huisartspraktijken

Ook voor de normale huisartspraktijken zijn maatregelen genomen vanwege het coronavirus. Daar kunnen patiënten ook niet meer zonder afspraak terecht, maar wordt ook opgeroepen om niet voor elk wissewasje te bellen. "Patiënten met lichte luchtwegklachten wordt gevraagd ook niet meer naar de praktijk te bellen. De praktijk hoeft pas gebeld te worden wanneer de klachten verergeren, patiënten koorts hebben of als zij tot een kwetsbare groep behoren. Patiënten met klachten die kunnen wachten, wordt gevraagd hun bezoek aan de eigen huisarts uit te stellen."

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren