Live-blog: Coronacrisis Volg het live-blog

  • Maandag 23 maart om 09:56 | bijgewerkt: om 13:37 uur
  • Sjoerd Stoop

WIJDEMEREN - Er kan een streep door de oranjefeestweken van Loosdrecht en 's-Graveland. De feestweken rond Koningsdag gaan niet door vanwege het coronavirus. Het zijn de eerste twee oranjefeesten die niet doorgaan in 't Gooi, hoogstwaarschijnlijk volgen er meer.

Nederlandse vlag
Nederlandse vlag Adobe Stock

De twee organiserende stichtingen hebben de afgelopen dagen gewikt en gewogen, maar laten weten geen ander besluit te kunnen nemen dan het afgelasten van de feestweken. Ze geven aan dat er nog te veel onzekerheden zijn en het te onverantwoord is om nu een feest op poten te gaan zetten.

Loosdrecht geeft wel aan nog te kijken of er op een later moment een feestweek kan komen, 's-Graveland wacht echt tot volgend jaar. Koningsdag in 's-Graveland en Kortenhoef wordt overigens door een andere stichting georganiseerd. Die laat weten nog af te wachten

Rest van de regio

Hoe het gaat met de oranjefeesten in de rest van 't Gooi blijft nog heel even afwachten. De regioburgemeesters voeren daar momenteel druk overleg over. Ze hebben afgesproken uiterlijk morgen een knoop door te hakken.

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker in Coronatijd

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren