ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse supermarkten op zondag tijdelijk langer open om klanten te spreiden | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 24 maart 2020 om 16:46 | bijgewerkt: om 16:50 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversumse supermarkten gaan op zondag hun deuren langer openen om hun klanten beter over de dag te kunnen spreiden. Burgemeester en wethouders van Hilversum passen de winkeltijden op verzoek van de supermarkten tijdelijk aan.

Winkelcentrum Kerkelanden Hilversum
Google Streetview

Hilversumse supermarkten mogen nu volgens de lokale winkeltijdenwet acht uur open op zondag. Deze maatregel wordt voorlopig losgelaten. De Albert Heijn, Aldi, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en de Spar mogen langer open zijn.

Hilversum stelt dat het voorzien in deze behoefte belangrijk is. "Het college ziet een zwaarwegend belang om mee te werken aan deze tijdelijke verruiming van de openingstijden van de supermarkten op de zondagen. Deze verruiming kan een bijdrage leveren aan de voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus, omdat hiermee het aantal bezoekers op zondag verspreid wordt", aldus burgemeester en wethouders.

Huizer supermarkten ook langer open

Ook de gemeente Huizen laat ondertussen weten dat de supermarkten op zondag langer open mogen. De winkels mogen daar nu nog van 12.00 tot 18.00 uur open. Dat wordt vanaf zondag 9.00 tot 20.00 uur.

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren