ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eemnesser schoenontwerper geeft duizenden mondkapjes aan GGD | NH Gooi
  • Regio Eemnes
  • Thema Het weer
  • Donderdag 26 maart 2020 om 16:02 | bijgewerkt: om 16:12 uur
  • Redactie

EEMNES - Een flinke meevaller als het gaat om het tekort aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen: met dank aan Eemnesser schoenontwerper Mark Limburg hebben de GGD'en er weer duizenden mondkapjes bij. De schoenontwerper leverde vandaag dozenvol af.

Eemnesser schoenenontwerper geeft tienduizenden mondkapjes aan ggd
Caspar Huurdeman Fotografie

Mark heeft de mondkapjes laten overkomen vanuit China. En het mooiste: hij verwacht de komende tijd nog twee enorme ladingen. 

Als schoenontwerper heeft Mark veel contact met het verre oosten en dus ook met China. Afgelopen december exporteerde hij zelf nog een flinke lading Nederlandse mondkapjes om de Chinezen te helpen in hun strijd tegen corona. Aan een tegenvraag om mondkapjes naar Nederland te sturen, wordt door de Chinezen nu ook gehoor gegeven.

De mondkapjes werden vanmorgen opgehaald door burgemeester Nanning Mol van Laren, waar Mark ook voorzitter is van de lokale drumband, en Joop Huizing van de veiligheidsregio. De veiligheidsregio zorgt ervoor dat de mondkapjes worden verdeeld onder de verschillende GGD'en en veiligheidsregio's.

Roep op hulpmiddelen

Dat de mondkapjes van Mark meer dan welkom zijn blijkt alleen al uit de oproep van de GGD Gooi en Vechtstreek om beschermingsmiddelen zoals mondkapjes op te sturen. Regionaal is de vraag groot. 

Eemnesser schoenenontwerper geeft tienduizenden mondkapjes aan ggd
Caspar Huurdeman Fotografie

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren