ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer burgemeester hekelt omstanders die ongeluk filmen: "Onfatsoenlijk" | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 01 mei 2020 om 15:54 | bijgewerkt: om 16:06 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer van Huizen is woedend op omstanders die gistermiddag het grote ongeluk aan het film waren. Hierbij veroorzaakte een automobilist een finke ravage op het Oude Raadhuisplein en reed hij een vrouw op de fiets aan.  Omstanders begonnen na het ongeluk zonder gêne te filmen en foto's te maken. "Wat een verwerpelijk gedrag! Hoe onfatsoenlijk kun je zijn?", aldus Meijer.

Auto slaat vol gas over de kop op Huizer plein
Inter Visual Studio/Vincent Snoek

Vlak na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de auto bekneld raakte en een fietsster gewond raakte, kwamen volgens de burgemeester veel omstanders heel dichtbij. "En dat terwijl er hulp geboden moest worden. Hier zijn gewoon basisregels overtreden. Juist in dit soort situaties moet je respect tonen, een ander de ruimte geven, je verantwoordelijkheid pakken", zegt de burgemeester in zijn vlog.

Ook zag de burgemeester toen hij na het ongeluk poolshoogte kwam nemen hoe omstanders massaal de coronamaatregelen om anderhalve meter afstand te houden negeerden. "Ik ben zelf naar wat omstanders toegelopen om ze erop te wijzen dat we echt allemaal ons hoofd erbij moeten houden, en die anderhalve meter in acht moeten nemen. Iedereen reageerde goed op mijn commentaar, men acteerde gelijk."

Veel lof voor helpers

Burgemeester Meijer heeft wel veel lof voor de hulp van bewoners die wel meteen in actie kwamen en gingen helpen. "De juiste dingen doen als het nodig is. Dan zie je dat mensen in hun kracht komen te staan."

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren