ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Jinte en haar zusje maken 500 kaarten voor ouderen in verzorgingstehuizen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Vrijdag 08 mei 2020 om 20:51 | bijgewerkt: om 23:34 uur
  • Redactie

HUIZEN - Nadat hun overgrootoma van 97 besmet was geraakt met het coronavirus begonnen Jinte (13) en Fenne (11) kaarten voor haar te maken. Toen ze de smaak te pakken hadden, besloten ze er 500 te gaan maken voor andere eenzame ouderen. 

500 kaarten Huizen
privé foto

Toen bleek dat omi, zoals de familie Hoeksema haar noemt, corona bleek te hebben, moest ze in quarantaine. Omi heeft dementie en werd daardoor behoorlijk eenzaam. De zussen wilden haar opvrolijken en begonnen met het knutselen van kaarten.

Jinte vertelt aan de telefoon: "We zijn klein begonnen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mensen die eenzaam zijn." Daarom besloot ze twee vriendinnen te bellen, Rosalie en Juliette. "Toen ik mijn vriendinnen opbelde wilden ze gelijk meedoen." Rosalie en Juliette hebben de kaarten thuis gemaakt en bij Jinte aan de deur gehangen. Hulp kwam er niet alleen van de vriendinnen, soms hielp het broertje (5) van de meiden ook mee: "Hij heeft ook twee kaarten gemaakt."

500 kaarten Huizen
privé foto

Vrolijke kaarten

De zussen wilden vrolijke en gekleurde kaarten maken. En dat is gelukt: "Op de kaarten staan bijvoorbeeld origami gevouwen vlindertjes en tulpen", vertelt Jinte, "De rondjes op de kaarten hebben we gemaakt met verf en een dop van de zonnebrand." Op iedere kaart hebben de meiden 'we denken aan u' geschreven. 

De eerste 250 kaarten zijn uitgedeeld in verzorgingstehuis Amaris voor Anker in Huizen, de andere kaarten worden begin volgende week verdeeld over twee tehuizen in Laren. De eerste reacties op de kaarten heeft Jinte al binnen: "Vanmiddag belde er een mevrouw op om te zeggen ze heel blij is met de kaart, dat doet mij zeker iets. Daar doe ik het voor."

Omi is ondertussen, tot opluchting van de familie, enorm opgeknapt: "Ze is 97 en heeft het overleefd, dat is heel bijzonder."

Corona in 't Gooi'
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren