• Regio Hilversum
  • Thema Het weer
  • Maandag 18 mei om 13:29 | bijgewerkt: om 14:30 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Hilversumse daklozen kunnen de handen weer uit de mouwen steken: hun dagbesteding gaat na maanden weer van start. De dagbesteding lag de afgelopen tijd stil vanwege het coronavirus. 

Dagbesteding Hilversumse daklozen
Dagbesteding Hilversumse daklozen Kwintes

Hilversumse daklozen vanaf nu weer vuil prikken in de wijken, de fietsenwerkplaats gaat weer open en ook de fietsenwinkel opent de deuren weer. De tuinwerkzaamheden die daklozen doen hebben niet stilgelegen en gaan ook nu gewoon door.

Toch gelden er ook de komende tijd nog beperkingen: er kan slechts één dakloze met een vrijwilliger gaan vuilprikken en ook in de fietsenwerkplaats kunnen maar twee personen aan de slag. De fietsenwinkel kan ook maar één klant tegelijkertijd ontvangen. 

Welkome afleiding

Net als dat de dagbesteding stil lag, waren ook de inloopcentra van Kwintes de afgelopen tijd gesloten. Daar komen normaliter grote groepen mensen samen en dat kon door de coronamaatregelen niet. De dagbestedingscentra en inloopcentra vervullen een belangrijke rol voor daklozen. Dat de deuren gesloten zijn is een groot gemis. Met het opstarten van de dagbesteding wil Kwintes de daklozen weer afleiding bieden. 

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Donker

Vandaag om 00:00.

Terugluisteren