ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na 29 jaar geen Goois schaapscheerfeest, maar schapen scheren op afstand | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Thema Werk
  • Zaterdag 06 juni 2020 om 18:00
  • Carlijn Kolk
Schapen scheren op afstand
Schapen scheren op afstand GNR

BLARICUM - Dit jaar kan het traditionele schaapscheerfeest van het Goois Natuurreservaat niet doorgaan. Maar niet getreurd, iedereen kan nu vanuit zijn luie stoel kijken hoe het scheren in zijn werk gaat. 

Al 29 jaar viert het Goois Natuurreservaat (GNR), traditiegetrouw op de eerste zaterdag van
juni, het schaapscheerfeest. Dan worden de Gooise schapen live geschoren, zodat ze er weer lekker luchtig bij kunnen lopen in de zomer. Voor Johan Griffioen van GNR is dit altijd een feest. "De schapen gaan er echt voor zitten. Die vinden het heerlijk om die dikke jas kwijt te raken", vertelt hij. Er wordt nog op de oude ambachtelijke manier geknipt met een wolschaar. "Ik denk dat knippen fijner is voor de huid van de schapen, omdat er dan nog wol op blijft staan. En bij scheren dan scheer je kaal op de huid eraf."

Door de coronamaatregelen gaat het feest niet door en zijn de schapen van de week in alle rust geschoren. Maar het Goois Natuurreservaat heeft een korte film gemaakt van het tafereel.

Zo te zien is in het filmpje kunnen de dames van 't Gooi er weer een jaar tegenaan: 



💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren