ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Drukke dag voor Naarder reddingsbrigade: negen watersporters in nood geholpen | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Maandag 22 juni 2020 om 13:55
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Met het helpen van negen watersporters heeft de Naarder reddingsbrigade gisteren een drukke dag gehad. Vooral 's middags moest er achter elkaar uitgerukt worden. 

Druk weekend voor reddingsbrigade
Reddingsbrigade Naarden

De boot van de Naarder reddingsbrigade moest 's middags eerst uitrukken voor een melding van een zeilboot in de problemen op het Markermeer. Daar zou geen opvarende meer aan boord zijn. Het was even onduidelijk waar de boot precies was, waardoor naast de Naarders ook andere reddingsboten uitrukten. De zeilboot werd even later gevonden door de andere boten en de bemanning bleek in goede gezondheid.

Later in de middag moest de Naarder reddingsboot uitrukken om hulp te verlenen aan twee opvarenden van een omgeslagen zeilboot bij Forteiland Pampus. De boot dreigde aan lager wal te raken, maar dat kon door ingrijpen van de reddingsbrigade voorkomen worden. 

Toen de reddingsbrigade daarna wilde terugkeren kwam de volgende melding alweer binnen. Een boot met motorproblemen en de twee opvarenden moesten naar de jachthaven van Naarden worden geholpen.

Jongens zonder reddingsvesten

De boot was nog niet afgemeerd of de telefoon rinkelde nog een keer. Een watersporter zag op het Gooimeer voor de kust van Almere vijf jonge jongens met een motorbootje in de problemen. Door de aanwakkerende wind waren er inmiddels flinke golven. De jongens kregen al flink wat water over zich heen door de golven, en droegen bovendien geen reddingsvesten.

Toen de reddingsbrigade bij de jongens kwam, bleken ze al op de weg terug. Ze gaven aan de weersomstandigheden te hebben onderschat. De reddingsbrigade heeft de jongens geholpen om veilig de haven van Huizen te halen. 

💬 Wil je niks missen uit 't Gooi?
Ontvang dan elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi via WhatsApp. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Beatsensation

Vandaag om 20:00.

Terugluisteren