• Regio Laren
  • Thema Politiek
  • Woensdag 24 juni om 11:27
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Het hoort er een beetje bij: rijke Laarders die met hun sjieke auto's pronken door het centrum van het dorp. En dan voor elk stoplicht even lekker je motor laten ronken. Als het aan de gemeente Laren en de politie ligt is dat binnenkort afgelopen. 

Patserbak Laren
Patserbak Laren NH Nieuws

Hoe stoer het er ook misschien uitziet, Laren wil af van het enorme lawaai dat de autobestuurders maken en van de hoge snelheden waarmee er opgetrokken wordt. "Het is niet nodig. Heel Laren mag zien dat je een mooie auto hebt, maar niet heel Laren hoeft te horen dat je een mooie auto hebt", schrijft Laarder wijkagent Hans Post op Facebook

Met posters proberen de gemeente en de politie nu aandacht te vragen van de Laarders met 'dikke bakken'. "Dus, bestuurders van deze mooie auto's: niet dat gaspedaal even extra intrappen, maar rijd door het dorp zoals jezelf graag zou willen dat auto's bij jou door de straat rijden."

Gevaar door steeds meer autospotters

Een ander probleem waar de politie aandacht voor vraagt zijn de vele autospotters die elk weekend naar Laren komen om foto's te maken. Dat was jarenlang slechts een groepje van enkele jongens, maar de laatste weken staan er soms wel dertig tot veertig liefhebbers met camera's.

Bij het vastleggen van de meest mooie auto's vergeten ze nog wel eens op het verkeer te letten en lopen ze 'als een kop zonder kop de straat op'. Dat levert te vaak gevaarlijke situaties op. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De Weekendshow Yannick van de Wouw

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren