ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Haantje op Laarder Johanneskerk kan weer vijfhonderd jaar mee | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Thema Werk
  • Maandag 29 juni 2020 om 14:49 | bijgewerkt: om 14:50 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Het heeft wat werk gekost, maar het haantje bovenop de Laarder Johanneskerk glimt je weer van verre tegemoet. De haan werd vanmorgen na een maandenlange restauratie weer bovenop de kerk gezet. 

Haan op Johanneskerk Laren
Douwe de Joode

Het terugplaatsen van de haan was vanmorgen nog wel een avontuur. Nadat de gerestaureerde haan was overhandigd aan burgemeester Nanning Mol, die ook voorzitter is van het bestuur van de Stichting Vrienden van de Johanneskerk, ging een hoogwerker met de haan om hoog.

Door de harde wind wiebelde de gondel op ongeveer dertig meter hoogte flink, toch kon de haan weer worden teruggeplaatst. 

Flinke renovatie

Het haantje is de laatste tijd flink onder handen genomen als onderdeel van een grotere restauratie van de kerk. Dat werk duurt nog wel even: er worden momenteel fondsen geworven om het werk te bekostigen. Er is 700.000 euro nodig. Het doel is om volgend jaar het vijfhonderd jarig bestaan van de kerk in een gerenoveerde kerk te vieren. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren