ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Populaire Weesper zwemplek blijft voorlopig nog gesloten | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Woensdag 01 juli 2020 om 11:37 | bijgewerkt: om 11:39 uur
  • Redactie

WEESP - Weesper jongeren moeten op warme zomerse dagen op zoek gaan naar een ander plekje om te zwemmen. Een van de populairste zwemplekken van de stad, de Groene Punt, blijft vanwege het coronavirus voorlopig gesloten.

Zwemmen bij Groene Punt
NH Nieuws

Op warme zomerse dagen is het Weesper 'stadsstrandje' steevast overvol. Een officiële zwemplek is het niet - en de gemeente Weesp heeft dat ook liever niet - maar gezwommen wordt er op warme dagen door tientallen Weesper kinderen en volwassenen.

En daar zit voorlopig nu precies het probleem: de drukte. De Groene Punt is vanwege het coronavirus al sinds april afgesloten om te voorkomen dat het er te druk wordt en dat blijft voolopig zo. De gemeente kan er bij grote drukte niet voor zorgen dat er adequaat gehandhaafd wordt, zo vertelt burgemeester Bas-Jan van Bochove tegen het WeesperNieuws.

Wanneer de Groene Punt weer open gaat, is nog niet duidelijk. Volgens de burgemeester is de kans aanwezig dat de zwemplek zelfs de hele zomer dicht blijft. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren