ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Arbeidsinspectie doet onderzoek naar werk op met asbest bezaaide Muider groenstrook | NH Gooi
  • Woensdag 22 juli 2020 om 13:26 | bijgewerkt: om 14:01 uur
  • Joost Lammers & Sjoerd Stoop

MUIDEN - De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (de arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de werkomstandigheden op de met asbest bezaaide groenstrook langs de Muider nieuwbouwwijk De Krijgsman. Er zijn signalen dat met regelmaat op het terrein wordt gewerkt zonder dat werklui beschermende kleding dragen.

De berg afval op de groenstrook bij De Krijgsman waaronder ook asbest ligt, is inmiddels afgezet met hekken
NH Nieuws/Joost Lammers

Dat er onderzoek wordt gedaan, gebeurt na de onthullingen van NH Nieuws dat het terrein - hoewel het schoon zou moeten zijn - nog bezaaid ligt met restanten van asbestplaten en dat daar bovendien met regelmaat onbeschermd wordt gewerkt. Bewoners van de naastgelegen nieuwbouwwijk reageerden bezorgd, de lokale politiek reageerde verbaasd, verbolgen en verontrust en vindt dat er zo snel mogelijk wat moet gebeuren. 

De berg asbest op de groenstrook zorgde ervoor dat projectontwikkelaar KNSF Vastgoed op de vingers werd getikt door de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek. Het asbest op het terrein moet zo snel mogelijk worden weggehaald. 

Arbeidsinspectie neemt poolshoogte

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid springt nu ook bovenop de kwestie. Nadat NH Nieuws maandag berichtte over de onveilige werkomstandigheden op het terrein, hebben inspecteurs gisteren poolshoogte genomen. "We hebben inderdaad geconstateerd dat er mogelijk asbest op het terrein ligt", vertelt woordvoerder Paul van der Burg van de arbeidsinspectie.

Ook de arbeidsinspectie zag gisteren dat er wordt gewerkt op het met asbest bezaaide terrein. Of de inspecteurs ook hebben gezien dat er onbeschermd gewerkt werd, is niet bekend. Toch vindt de inspectie de situatie ernstig genoeg om verder onderzoek te doen. "We gaan verder onderzoek doen en onder meer contact opnemen met de Omgevingsdienst, de gemeente en de werkmaatschappij die daar gisteren aan het werk was", aldus Van der Burg. Volgens hem gaat het om een soort vooronderzoek. "Welke stappen we verder ondernemen, kan ik nu echt nog niet zeggen."

Het tot vorige week vrij toegankelijke terrein is ondertussen, op aandringen van de gemeente en de Omgevingsdienst, afgezet met hekken.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren