HUIZEN - Het beeld van het Huizer Melkmeisje zal worden beveiligd met camera's om te voorkomen dat het weer gesloopt wordt. Het beeld was de afgelopen jaren tot twee keer doelwit van vandalen en staat daardoor al een jaar niet op haar vetrouwde plek. Het streven is om het beeld, gerepareerd en wel, volgende maand weer terug te zetten op het Oude Raadhuisplein. 

Melkmeisje Huizen
Melkmeisje Huizen Marion Golsteijn

Het beeld van het Huizer Melkmeisje verdween vorig jaar augustus van haar sokkel nadat vandalen er met haar neus vandoor waren gegaan. Een jaar eerder was het ook raak: ook toen werd de neus van het beeld gesloopt. Tot twee keer toe kostte het de gemeente Huizen duizenden euro's om de schade te herstellen. 

Het beeld is nu bijna klaar om weer teruggeplaatst te worden: het meisje heeft een nieuwe neus.

Herstel duurde langer

Het herstel heeft door de coronacrisis langer geduurd. Oorspronkelijk zou het beeld al in mei worden teruggeplaatst. Op de plek van het beeld staat nu een plaquette met daarop de tekst dat het beeld op het Oude Raadhuisplein hoort te staan en dat het wordt hersteld na vandalisme. 

Om de voorkomen dat het beeld straks weer gesloopt wordt als het is teruggeplaatst, wordt het door camera's in de gaten gehouden. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren