ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarder moslims voor een keer naar sporthal voor gebed | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Donderdag 30 juli 2020 om 12:01
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Naarder moslims vieren het offerfeest morgen niet in hun vertrouwde moskee, maar in een sporthal. De reden: vanwege het coronavirus kunnen er anders maar weinig mensen naar binnen om te bidden. De sporthal aan de andere kant van de wijk heeft veel meer ruimte. 

Moslim gebed
Adobe Stock

Naarder heeft al geen al te grote moskee en kan op feestdagen als het offerfeest hoe dan ook niet veel mensen kwijt. De coronamaatregelen maken dat nog een stuk lastiger. "Dan is er te weinig ruimte", schrijft de moskee in een brief naar haar bezoekers. 

Omdat buiten bidden ook geen optie is, heeft de moskee een alternatieve locatie gevonden in sporthal De Sprong aan de andere kant van de wijk. Daar kunnen veel meer mensen naar binnen en kan ook beter afstand worden gehouden van elkaar. 

Het moskeebestuur heeft meer maatregelen genomen vanwege het coronavirus. Zo mogen alleen mannen vanaf 15 jaar naar binnen en is het verplicht om je vooraf aan te melden. Bezoekers moeten ook hun eigen gebedskleed meenemen en binnen is het dragen van een mondkapje en sokken verplicht. Ook krijgen bezoekers een vaste plek aangewezen om te bidden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren