• Regio Naarden
  • Dinsdag 04 augustus om 16:29
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN -  De verdachte van de brute woningoverval op de bewoner van een huis aan de Anthon van der Horstlaan in Naarden afgelopen februari, is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Dat is een jaar langer dan eerder tegen hem geëist werd. 

woningoverval naarden
woningoverval naarden Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

De man, een 31-jarige Chileen, pleegde de overval afgelopen februari samen met een minderjarige medeverdachte. Een van de bewoners van het huis lag op het moment van de overval te slapen. Toen de overvallers binnenkwamen werd de bewoner bedreigd, mishandeld en vastgebonden.

Een oplettende buurtbewoner zag de twee verdachten het huis binnendringen en belde de politie. Toen de mannen merkten dat de politie buiten stond, probeerden ze via het dak te vluchten met sieraden en geld. Ze konden al snel worden gepakt.

Verdachten kenden elkaar net

De twee verdachten bleken elkaar op het moment van de overval pas net een dag te kennen. Ze hadden elkaar leren kennen in een hostel in Amsterdam. De Chileen logeerde daar op doorreis naar Duitsland. Ze besloten de volgende dag een inbraak te plegen en gingen samen met de trein naar Naarden. De Chileen heeft tot nu toe ontkend dat het plan van de overval van zijn kant kwam en ontkende ook geweld te hebben gepleegd tegen de bewoner. 

Langere straf

Toch gaat de man nu dus vier jaar de cel in. De officier van justitie eiste twee weken geleden nog drie jaar cel tegen hem. De rechtbank vond die strafeis te laag gezien de ernst van de feiten. 

De minderjarige medeverdachte, een 17-jarige jongen uit Zeist, is al eerder veroordeeld tot negen maanden jeugddetentie. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren