• Regio Naarden
  • Thema Werk
  • Maandag 24 augustus om 14:22 | bijgewerkt: om 14:24 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Het snelwegviaduct over de Naardertrekvaart ter hoogte van Naarden wordt de komende maand flink onder handen genomen. De brug krijgt een opknapbeurt, omdat er eerder veel zorgen waren over loskomende stukken beton. Het werk start vandaag. 

De brug over de Naardertrekvaart staat in de steigers
De brug over de Naardertrekvaart staat in de steigers Joost Lammers / NH Nieuws

Het viaduct is al langer een zorgenkindje. Twee jaar geleden werd er alarm geslagen nadat de staat van onderhoud slecht bleek. De roestige metalen constructie in de brug was op een groot aantal plekken zichtbaar geworden, doordat het beton verdwenen bleek. De kade waarop de betonnen peilers rusten bleek verzakt.

Het grote aantal mankementen van de brug baarde zorgen. Lokale politieke partij Goois Democratisch Platform trok aan de bel bij de gemeente nadat NH Nieuws de slechte staat van deze en andere bruggen aan de kaak stelde, en bekend maakte dat al Rijkswaterstaat al twee jaar wist van de matige staat van de hoofddraagsconstructie van de brug.

Opknapbeurt

De problemen gaan nu aangepakt worden. De komende maand wordt er overdag gewerkt aan het viaduct. De betonschade wordt hersteld en er wordt gewerkt aan de afvoer van regenwater aan de onderkant van het viaduct. 

Later dit jaar wordt er ook gewerkt bovenop het viaduct. Dan worden onder meer de kitvoegen vervangen en werd de geleiderail hersteld. 

Vervangen of renoveren

De onderhouds- en herstelwerkzaamheden zijn 'lapwerk' om de grootste schade te repareren. Het viaduct staat op de nominatie om over een aantal jaar te worden vervangen of gerenoveerd. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren