• Regio Laren
  • Thema Politiek
  • Donderdag 10 september om 17:19 | bijgewerkt: om 17:26 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Het zat er al aan te komen, maar het gaat nu definitief niet door: de gemeenteraad van Laren heeft gisteravond de stekker getrokken uit het omstreden plan om 40 bomen te kappen op de Brink voor de aanleg van een kuil waar regenwater mee opgevangen kan worden. 

Bomenkap Brink Laren
Bomenkap Brink Laren Rachel Morssink

De Laarder gemeenteraad nam gisteren een motie aan van de VVD, CDA en Liberaal Laren waarmee de raad aangeeft bereid te zijn om het plan voor de Brink definitief terug te trekken. 

Het plan voor de bomenkap zorgde de afgelopen weken voor veel ophef onder Laarders. Veertig bomen moeten plaats maken voor een zogeheten 'wadi', een grote kale kuil die na een hevige bui overtollig regenwater kan opvangen tegen waterlast Veel Laarders vinden dat de Brink, het kenmerkende dorpshart van Laren, te veel wordt aangetast als er tientallen bomen weg moeten. 

Het vele protest leidde er afgelopen maand al toe dat burgemeester en wethouders besloten het omstreden plan in de ijskast te zetten en te gaan kijken of er andere oplossingen zijn om de wateroverlast na hevige regenval tegen te gaan. 

Tijd nemen voor nieuw plan

De Laarder politiek wil nu ruim de tijd nemen om te gaan kijken wat er dan wel met de Brink moet gaan gebeuren. De politiek wil daarvoor vooral om tafel met een klankbordgroep van betrokken Laarders. De hoop is dat het nieuwe plan straks op veel meer draagvlak kan gaan rekenen. 

Vast staat dat het probleem van overtollig regenwater moet worden opgelost, maar over hoe dat gaat gebeuren gaat nu opnieuw worden nagedacht. Wel moet achterstallig onderhoud zo snel mogelijk worden aangepakt. 

Het Laarder college gaat zich nu opnieuw buigen over een plan voor de Brink. Het van tafel halen van het oude plan moet de weg vrijmaken voor dat nieuwe plan. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren