ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Robinson (10) dopt haar eigen boontjes voor het goede doel: "Adopteer een bonenstaak" | NH Gooi

BUSSUM - Voor een schoolproject doopte Robinson zichzelf om tot een professionele tuinbonenkweker. Voor vijf euro konden klanten een bonenstaak adopteren, waarvan de opbrengsten naar het goede doel gingen. "Ik zou 't leuk vinden als andere kinderen dit ook zouden doen." 

Toen Robinson voor de vraag kwam te staan hoe zij geld wilde inzamelen voor WNF, was de keuze gauw gemaakt: dat moesten tuinbonen zijn. En toevallig had haar moeder er daar nog wel wat zakken van staan.

Hoewel de 10-jarige nog nooit eerder haar eigen groente had verbouwd, besloot zij zich toch te wagen aan de productie ervan. Onder het motto 'voorbereiding is het halve werk' dook Robinson samen met haar moeder de boeken in. Hier leerde zij hoe ze stap voor stap de beste, mooiste en lekkerste tuinbonen kon kweken. 

NH Nieuws ging langs bij Robinson en haar bonen! Tekst loopt door onder de video

NH Nieuws

Een schepje, een gieter en een bakje warm water werden ingezet bij de productie van de tuinbonen. Na een maand wachten, was het tijd om de groenten te plukken van de met geduld, gezaaide peulen: het oogsten.

Adoptieouder

De klanten die zich hadden aangemeld als adoptieouder van een bonenstaak ontvingen de geplukte bonen in een boterhamzakje, persoonlijk bezorgd door Robinson. De tuinbonen kostten vijf euro per zak. 

Inmiddels zijn alle tuinbonen geoogst en verkocht, maar Robinson vermoedt dat ze over een maand weer aan een nieuwe lading gaat beginnen. Naast de kennis die ze op heeft gedaan over het groeiproces van tuinbonen, vindt de kleine onderneemster het ook fijn om terug te kunnen geven aan het goede doel.

Door WNF te steunen, hoopt ze het stropen voorgoed te stoppen. Tot slot is Robinson heel blij dat mensen genieten van de heerlijke tuinbonen, die op duurzame wijze zijn gekweekt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren