ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wederom flinke stijging van aantal Gooise coronapatiënten | NH Gooi
  • Woensdag 07 oktober 2020 om 13:37
  • Sjoerd Stoop

'T GOOI - Het aantal Gooise coronapatiënten stijgt steeds harder. Afgelopen week werden 388 bewoners positief getest op het coronavirus, ruim twee keer meer dan een week geleden. Dat meldt de GGD aan de hand van de meest recente cijfers. 

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Het aantal nieuwe Gooise coronabesmettingen neemt elke dag harder toe. Waar een week geleden gemiddeld nog zo'n dertig personen positief getest werden, is dat aantal afgelopen week gestegen naar zestig tot tachtig nieuwe besmettingsgevallen per dag. 

De Gooise GGD noemt de situatie nog altijd 'zorgelijk'. De meest voorkomende besmettingsbron is nog altijd de thuissituatie, waar gezins- of familieleden elkaar besmetten. 

Het aantal Gooise bewoners dat overleden is aan het coronavirus staat na afgelopen week op 68 personen, een meer dan een week eerder. Verreweg de meeste sterfgevallen komen uit verpleeghuizen. Het aantal ziekenhuisopnames is afgelopen week met twee toegenomen. 

Teststraat

De Gooise coronateststraat heeft het nog altijd razenddruk met het testen van mensen. Afgelopen week lieten 3.441 mensen zich testen op het coronavirus.

Van het aantal tests bleek 7,85 procent inderdaad besmet met het virus. Dat is veel hoger dan het gemiddelde van 3 procent, dat op de teller staat sinds de start van het grootschalig testen op 1 juni. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren