ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geen gekleurd zebrapad, maar een regenboogbankje in Hilversum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 12 oktober 2020 om 10:26 | bijgewerkt: om 10:27 uur
  • Carlijn Kolk

HILVERSUM - In veel plaatsen ligt een zebrapad in regenboogkleuren in het centrum om te laten zien dat iedereen welkom is en dat je mag houden van wie je wil. Hilversum doet er een schepje bovenop: daar staat vanaf nu een heus regenboogbankje.

Onthulling regenboogbankje
Gemeente Hilversum

Wethouder Karin Walters opende gisteren tijdens de Hilversumse 'Rainbow Week' het bankje en een speciale foto-expositie op de Kwekerij. Fotograaf Arjaan Hamel fotografeerde vier Hilversummers met een diverse seksuele geaardheid. Hoe ontdekten ze dat de wereld anders was dan zij? En wat betekende dit voor ze?

Twee geportretteerden, Monique en Yvonne, waren aanwezig en vertelden iets over hun persoonlijke verhaal. Het regenboogbankje werd geopend samen met een aantal mensen van De Meubelwerf, die de afgelopen weken druk gewerkt hebben aan de regenboogbank. 

Verzoekjes 

De hele week staat Hilversum nog in het teken van inclusiviteit en diversiteit. Zo speelt stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek komende woensdag van 12 tot 13 uur diverse Pride-Anthems op de klokken in de Raadhuistoren. Verzoekjes kunnen nog ingestuurd worden. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren