ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversums eetcafé gooit alles in de uitverkoop: "De koelkast moet leeg" | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 14 oktober 2020 om 19:00
  • Carlijn Kolk

HILVERSUM - Wat doe je als restaurant mét een volle koelkast, als je onverwachts vanaf morgen in ieder geval voor vier weken dicht moet? Bij het Hilversumse eetcafé de Kei bedachten ze een actie. "Op=op tegen 50 procent. Dus kom eten, krijg je korting en wij raken los", vertelt eigenaar Koen 't Hoen. 

Eetcafé de Kei
NH Nieuws

De vorige keer dat de horeca moest sluiten, hoorden ze dat pas een half uur van tevoren. "Thuis lag bij mij de hele vriezer vol en bij collega's ook. Dat kan anders", aldus de eigenaar. 

Dus probeert hij vandaag iedereen te lokken met posters met slogans als 'alles in de tent voor 50 procent' en 'Locktoberfest: een feestje om niet snel over te doen'. Ondanks deze ludieke actie, baalt hij flink dat hij z'n zaak voor de tweede keer op slot moet gooien. "We waren lekker aan de gang om de geleden schade in te halen."

NH Nieuws

Winterterras

Tot overmaat van ramp heeft 't Hoen net geïnvesteerd in een winterterras. Met alles erop en eraan: heaters, overkapping en windschermen. "Daar zit best veel werk in en het staat net een week, dat is balen."

De eigenaar reageert gelaten op alle beslissingen. "Ik kan mij er wel druk om maken en op de barricade gaan staan, maar dat heeft niet zoveel zin. We gaan er het beste van maken." Tijdens de vorige sluiting hebben ze zich vermaakt met klussen en schilderen, dus dat hoeft niet meer. "Ik denk dat we take away gaan doen of een afhaalbuffet, ofzo. Je moet iets om bezig te blijven."

Maar niet voordat ze er vanavond met een knaller uitgaan. "Maar wel volgens de regels hé", besluit hij lachend. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren