ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Weesp trekt komend jaar nog eens half miljoen uit om stad door coronacrisis te helpen | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Woensdag 21 oktober 2020 om 13:40 | bijgewerkt: om 13:43 uur
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Weesp trekt komend jaar nog eens ruim een half miljoen euro uit als noodbudget om de stad door de coronacrisis heen te helpen. Het geld staat gereserveerd op de begroting van komend jaar.

De Slijkstraat in Weesp
Atsje / CC BY-SA

Weesp verlengd daarmee nogmaals het noodfonds dat het afgelopen mei al reserveerde vanwege de coronacrisis. Met het budget van 550.000 euro dat Weesp nu vrijmaakt, moeten Weesper ondernemers, stichtingen, verenigingen en tal van andere terreinen die in de knel komen door de coronacrisis worden geholpen. Afgelopen jaar konden met het fonds ook belastingen voor ondernemers worden kwijtgescholden. 

Meer geld voor uitkeringen

Naast het noodbudget wordt er extra geld vrijgemaakt, omdat Weesp verwacht dat het meer geld moet uitgeven om uitkerkingen, zorg en ondersteuning te betalen. Ook dat neemt toe als gevolg van de coronacrisis. 

Het zou zomaar kunnen dat het geld dat Weesp nu begroot om de gevolgen van de coronacrisis te lijf te gaan nog niet genoeg is. "We sluiten niet uit dat er op een later moment in het jaar aanvullende keuzes gemaakt moeten worden vanwege de coronacrisis", zegt verantwoordelijk wethouder Léon de Lange (D66).

De begrotingsplannen van Weesp moeten nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat gebeurt op woensdag 11 november.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren