• Regio Hilversum
  • Thema Ongeval
  • Woensdag 28 oktober 2020 om 17:18 | bijgewerkt: om 21:34 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Een Hilversummer die er van verdacht wordt eind februari vanuit een auto drie mannen te hebben beschoten met een pistool, heeft vandaag een celstraf van acht jaar tegen zich horen eisen. De man wordt naast de poging tot moord ook verdacht van bedreigingen en het veroorzaken van een ongeluk waarbij hij het slachtoffer zou hebben mishandeld.  

bedreiging pistool stock
bedreiging pistool stock Adobe Stock

De man zou voorafgaand aan de schietpartij aan de Hilversumse Leeuwerikstraat ruzie hebben gehad met een van de beschoten jongens over een meisje en over in beslag genomen lachgastanks. 

De schietpartij vond plaats in de nacht van 29 februari op 1 maart. De verdachte reed de straat in, drie vrienden stonden voor het huis van een van hen te roken. Ze herkenden de auto meteen als die van de Hilversummer. Op het moment dat de auto dichtbij hen kwam, zagen ze de man waarmee ze al langer ruzie hebben achter het stuur zitten. Toen er gezichtscontact was, richtte de Hilversummer uit het openstaande raam van de auto een pistool op hen. De mannen doken daarop meteen weg en hoorden een schot. 

"Het is aan geluk en toeval te danken dat er geen doden of gewonden zijn gevallen"
openbaar ministerie

De Hilversummer kon al snel worden aangehouden. Na een achtervolging pakte een gealarmeerd arrestatieteam hem op. In zijn auto werd een kogelhuls gevonden. Later vond de recherche ook een inslag van de kogel op een muur vlakbij de plek waar de mannen stonden. 

Levens in gevaar gebracht

De officier van justitie nam het de man vandaag in de rechtzaal zeer kwalijk dat hij de levens van de drie slachtoffers in gevaar heeft gebracht. "Het is aan geluk en toeval te danken dat er geen doden of gewonden zijn gevallen", zo klonk het. De officier wil de Hilversummer veroordeeld hebben voor poging tot moord, omdat hij volgens hem gericht heeft geschoten en met voorbedachte rade heeft gehandeld. Ook het verboden bezit van een vuurwapen wordt hem ten laste gelegd. 

Naast de schietpartij wordt de Hilversummer dus ook twee bedreigingen van afzonderlijke slachtoffers ten laste gelegd. Ook zou hij ruim een week voor de schietpartij een ongeluk hebben veroorzaakt in Hilversum, waarna hij een vrouw mishandelde en haar telefoon meenam. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Chill

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren