• Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Vrijdag 30 oktober 2020 om 15:11 | bijgewerkt: om 15:16 uur
  • Redactie

HILVERSUM - Geen Kalverstraat of Lange Poten, maar Oosterenweg en Trompenberg: Hilversum heeft haar eigen Monopolyspel. Burgemeester Pieter Broertjes keeg vandaag het eerste exemplaar. 

Monopoly Hilversum
Monopoly Hilversum Gonda Meurs

Het alom bekende spel is helemaal aangepast naar Hilversumse stijl. Dat geldt voor de speldoos, het bord, de kans- en algemeen fondskaarten. Dat betekent dat spelers straks ongegeneerd hotels kunnen gaan bouwen op de Groest of een paar huizen kunnen bouwen op de plek van de St. Vituskerk. 

Hoewel Hilversum geen gevangenis heeft, heeft het spel er wel gewoon één. "Sommige klassiekers blijven onveranderd", zeggen de makers van het spel. 

Hilversum heeft niet het eerste Gooise Monopolyspel. Eerder werd er al een Gooise editie gelanceerd, waar onder meer het Muiderslot en museum Singer deel van uitmaken. Per jaar komen er landelijk ongeveer twintig lokale Monopolyspellen bij. Hilversum is er daar nu dus één van. 

Van het spel worden 4.000 stuks gemaakt. Supermarktklanten kunnen er voor sparen, maar kunnen het spel ook gewoon kopen.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren