ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooische versie van Monopoly | NH Gooi
  • Zaterdag 30 september 2017 om 12:50

"Het heeft bloed, zweet en tranen gekost en achteraf was het toch wel een extreem zware klus", vertelt Bert-Jan Koekkoek. Samen met plaatsgenoot Wijnand den Uyl bedacht de Bussumer vorig jaar het Monopoly 't Gooi. Vanaf november is het te verkrijgen. "Het begint met een leuk idee, maar dan komt de vraag wat je er allemaal op zet", vertelt Koekkoek. "Natuurlijk wil je de bekende plekken, maar je bent dan ook weer afhankelijk van bijdragen. Uiteindelijk was eigenlijk iedereen heel positief. We hebben ook heel vaak nee moeten verkopen als ondernemers vermeld wilden worden op een algemeenfondskaart. We wilden wel mensen uit verschillende branches hebben om het spel wat aantrekkelijker te maken." Maar welke hotspots uit de regio verschijnen er allemaal op het bord? Koekkoek wil nog niet alles prijsgeven, maar zegt al wel dat de gevangenis gewoon de gevangenis blijft en niet het politiebureau op de Groest. Dat komt door de algemene regelgeving van de makers. Wel maken de stations plaats voor de vier theaters: het Muiderslot, Gooiland, Spant! en Singer. Verder neemt Blaricum de plek over van Amsterdam en Laren die van Rotterdam. Hilversum staat ergens halverwege het bord met het raadhuis, Media Park en de Jonge Haan. In de praktijk houdt dat dus in dat de spelliefhebber straks huizen en hotels kan bouwen boven op bijvoorbeeld het raadhuis. Wat zal Dudok daarvan hebben gevonden... Koekkoek kan in ieder geval lachen om die gedachte. Verder werkt het spel nagenoeg hetzelfde als de normale versie, al hebben de algemeenfonds- en kanskaarten een regionale insteek.
Dat het allemaal zo lang heeft geduurd, komt ook door de enorme wachtrij voor het spel. Er zijn nog andere landen/regio's waar een eigen Monopoly voor in de maak is. Maar straks is het (eenmalig en beperkt leverbaar) voor 49,95 euro te koop bij Intertoys in Bussum of via www.gooischspel.nl.

Bron: Hilversums Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren