ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vloot van Blaricums en Huizer reddingstation wordt aangepakt | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Dinsdag 15 december 2020 om 14:50 | bijgewerkt: om 14:54 uur
  • Sjoerd Stoop

BLARICUM - De reddingboten van de KNRM-stations van Blaricum en Huizen worden de komende jaren onder handen genomen. Blaricum krijgt over ruim een jaar een geheel nieuwe reddingboot, de reddingboot van Huizen staat volgend jaar een grote opknapbeurt te wachten. 

De reddingboot van KNRM Huizen
KNRM

De reddingboot Nicolaas Wijzenbeek van reddingstation Huizen ondergaat volgend jaar een grote 'werfbeurt', zodat de boot tot zeker 2030 mee kan. Daarna krijgen de Huizer redders een nieuwe boot.

Het KNRM-station van Blaricum krijgt in 2022 een hele nieuwe boot. De eerste reddingboot is elf jaar oud en wordt vervangen voor een modernere versie. De nieuw te bouwen boot wordt een boot met een lengte van negen meter en de bouw kost ruim 349.000 euro. 

Uitval

De reddingstations van Huizen en Blaricum zijn onder meer actief op het Gooimeer. De opknapbeurt en de vervanging hangt samen met een groot vervangingsplan voor de hele KNRM-vloot tussen nu en 2035. De huidige vloot bevat nog boten van bijna dertig jaar oud, waardoor het risico op uitval groter wordt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren