ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Veel meer schade door vuurwerk in Blaricum, Eemnes en Laren: nu al 8.000 euro | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Woensdag 23 december 2020 om 16:55 | bijgewerkt: om 17:00 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Blaricum, Eemnes en Laren gaan gebukt onder veel meer overlast door vuurwerk dan andere jaren. De schadepost door vuurwerkvandalisme is nu al meer dan verdubbeld. "En dan moet de jaarwisseling nog komen", beseft een woordvoerder van de gemeenten. 

Een opgeblazen vuilnisbak
Wouter Engler, CC BY-SA 4.0

Met opgeblazen vuilnisbakken, verkeersborden en een vernielde bank bedraagt de schade voor de drie gemeenten nu al 8.000 euro. Normaal gesproken houden de gemeenten na de jaarwisseling ongeveer 3.000 euro schade over door vuurwerkvandalisme. "De schade loopt snel op, want alleen zo'n opgeblazen afvalbak kost ons al 500 euro."

De burgemeesters van Blaricum, Eemnes en Laren roepen hun bewoners op om te stoppen met het opblazen van het straatmeubilair. Ouders worden opgeroepen om vooral hun kinderen aan te spreken. "Het vuurwerk zorgt voor heel veel schade en overlast, dus doe het niet. Gemaakte schade wordt verhaald op de vandalen of hun ouders", zo klinkt het. Daarnaast waarschuwen de burgemeesters op de flinke boetes die staan op het hebben, vervoeren of afsteken van vuurwerk.

Bewoners van Blaricum, Eemnes en Laren die getuige zijn van vernielingen of gevaar door vuurwerk, worden opgeroepen om de politie te bellen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren