• Regio Laren
  • Thema Politiek
  • Donderdag 24 december 2020 om 13:00 | bijgewerkt: om 13:06 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Een kerstboodschap van de burgemeester, een kerstoptreden van zanger Sonny Hoogwerf en vanzelfsprekend sfeervolle beelden: Laren viert dit jaar toch een beetje samen kerst met een uur durende kerstspecial, van en voor Laarders. 

Karel Loeff presenteert de Larense kerstspecial
Karel Loeff presenteert de Larense kerstspecial NH Nieuws

Nu we vanwege het coronavirus en alle daarom genomen maatregelen, de kerstdagen vooral thuis vieren, wil een aantal bekende Laarders toch het kerstgevoel de huiskamers in brengen.

De afgelopen weken is er door verschillende inwoners hard gewerkt aan een uur durende kerstspecial. "Het is voor iedereen anders dan normaal en veel mensen zijn extra eenzaam", zegt Karel Loeff, als een van de initiatiefnemers. "Dat is waar we iets aan hebben willen doen. Om de eenzaamheid te verdrijven en een gevoel van verbondenheid te geven. We zijn immers allemaal dorpsgenoten, we zijn met elkaar. Met dit programma willen we mensen thuis iets meegeven van het gezamenlijke kerstgevoel."

Larens kerstgevoel

Burgemeester Nanning Mol is ontzettend trots op de gezamenlijke kerstspecial, die vanavond om 18.30 uur wordt uitgezonden op NH Gooi. "Dit zorgt ervoor dat er achter elke voordeur een Larens kerstgevoel wordt gebracht, echt geweldig", aldus Mol. 

Tientallen Laarders hebben meegewerkt aan de special, van jong tot oud. Zo wordt er onder meer een bezoekje gebracht aan een huis vol kerststallen. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren