ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Twaalf boetes voor lawaaimakende automobilisten op Larense Brink | NH Gooi

LAREN - Twaalf automobilisten die hard gas gaven en toeterden hebben zondag een boete gekregen in het centrum van Laren omdat ze te veel lawaai maakten met hun auto's. Dat meldt de politie. 

Een agent van de politie controleert een automobilist
Politie

De automobilisten zorgden met hun auto's voor zoveel lawaai dat buurtbewoners er last van hadden en de politie belden. De autobezitters lieten hun uitlaten knallen en bleven maar toeteren.

Dat probleem speelt al veel langer op onder meer de Larense Brink. Automobilisten pronken met hun veelal dure auto's en laten zich vooral bij het optrekken voor verkeerslichten even extra zien. De gemeente Laren is daar al langer klaar mee en wil af van de overlast van de 'patserbakken'. 

Boetes na waarschuwingen

De automobilisten werden zondag eerst gewaarschuwd, maar bleven vervolgens rondjes rijden en herrie maken. De politie besloot daarop bekeuringen uit te delen. Het gaat om boetes van 400 euro per automobilist. Eén automobilist kreeg daarbovenop een boete voor niet-handsfree bellen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren