ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Slome' automobilist (28) onder invloed van speed gaat 99 km/u te hard op A6 | NH Gooi
  • Regio Almere
  • Thema Veiligheid
  • Zondag 10 januari 2021 om 12:40 | bijgewerkt: om 12:42 uur
  • Redactie

MUIDERBERG - Een automobilist uit Almere is vannacht op de A6 bij Almere van de weg gehaald omdat hij het gaspedaal veel te ver intrapte. Hij reed bijna honderd kilometer harder dan toegestaan, en deed dat - zo bleek na een speekseltest - onder invloed van verschillende soorten drugs. 

Snelheidsmeter
AdobeStock/Panuwat

Agenten van de Landelijke Eenheid die vannacht op de A1 bij knooppunt Muiderberg reden, zagen in tegengestelde richting een auto voorbijscheuren en besloten erachteraan te gaan. Eenmaal op de A6 tikten de agenten 206 km per uur aan, terwijl de automobilist nog steeds terrein op hen won. Uit een officiële meting - inclusief correctie - bleek dat de man 99 km/u te hard reed. "Bijna twee keer de toegestane snelheid", aldus de politie op Instagram.

Nadat hij langs de kant van de weg was gezet, gaf de automobilist de agenten 'in contrast met zijn snelheid een nogal slome indruk'. Uit een speekseltest bleek dat hij thc (wiet) en amfetamine (speed) in zijn lichaam had. Op het politiebureau van Naarden is vervolgens bloed afgenomen, om vast te stellen hoeveel de man exact had gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren