ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Weesper stadsbestuur moet openheid geven over kinderopvangprobleem' | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Thema Politiek
  • Woensdag 20 januari 2021 om 16:15
  • Sjoerd Stoop

WEESP - Weesp moet openheid geven over hoe het omgaat met het kinderopvangprobleem in de stad. Dat stelt de Weesper VVD-fractie, dat van burgemeester en wethouders alle aanvragen van kinderopvangpartijen van de afgelopen twee jaar wil zien en wil weten wat er mee gebeurd is. 

Kinderopvangbedrijf Kindergarden in Weesp
NH Nieuws/Mark Arents

Weesp heeft, als de snelst groeiende stad van Nederland, een groot tekort aan kinderopvangcentra. Dat merken vooral jonge ouders van de nog in aanbouw zijnde nieuwbouwwijk Weespersluis. Ze hebben de grootste problemen om een plekje op de kinderopvang te vinden en dan moet het grootste deel van de 2.900 nieuwe huizen nog gebouwd worden. Twee jaar geleden klonk al een noodkreet van jonge Weesper ouders. 

Een rondje langs de vier grootste kinderopvangorganisaties van Weesp leert dat ze allemaal een behoorlijke wachtlijst hebben. De kleinst genoemde wachtlijst telt 220 kinderen, de grootste 500.

Veel vraag, genoeg aanbod

Het is zeker niet zo dat de roep om meer kinderopvanglocaties in Weesp onbeantwoord blijft, zo stelt de lokale VVD-fracties. "Er zijn verschillende partijen die graag een (extra) vestiging willen openen. Het gaat om Kidswereld, Woest Zuid en Koningskinderen. Toch lijken deze partijen tot op heden geen voet aan de grond te krijgen", stelt VVD-raadslid Jolien Vermeer. 

De VVD constateert dat de aanvragen van de kinderopvangbedrijven vooral bij de gemeente tot stilstand lijken te komen. "Het is de VVD-fractie onduidelijk waarom deze stagnatie keer op keer plaatsvindt", stelt ze.

Meer openheid

De Weesper VVD-fractie roept burgemeester en wethouders op om meer transparantie te geven over hoe het omgaat met aanvragen van kinderopvangbedrijven. De partij wil inzicht in alle aanvragen sinds 2018 en wil weten hoe deze aanvragen zijn afgehandeld. Daarnaast wil de partij ook in de toekomst meer openheid over aanvragen en ontwikkelingen.

Of de openheid van zaken er ook komt, hangt af van de Weesper gemeenteraad. De VVD-fractie komt daarvoor begin volgende maand met een motie naar de raad.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren