ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Afgebrand scoutinggebouw moet van grond af aan worden herbouwd: "Heel treurig" | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Het weer
  • Donderdag 11 februari 2021 om 15:38 | bijgewerkt: om 15:44 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Het scoutinggebouw van de Naarder scoutingvereniging, dat vanmorgen werd getroffen door een grote brand, moet van de grond af worden herbouwd. Dat zegt bestuurslid Jeroen Bolweg. "We moeten heel snel zorgen dat we weer een plekje hebben", zegt de geschrokken Naarder.

De afgebrande resten van het scoutinggebouw in Naarden
Politie

Het scoutinggebouw ging vanochtend geheel verloren door een brand. Waar er eerst vooral veel rook was, sloegen de vlammen even later al hoog uit het dak. Voor de brandweer was er geen redden meer aan: besloten werd het pand gecontroleerd te laten uitbranden. 

De schade voor de Naarder scoutingvereniging is enorm. "We zijn ons pand kwijt, want daar is echt niets meer van over. Daarnaast zijn er ook drie boten verwoest en masten en zeilen van andere boten die we in onderhoud hadden", vertelt Bolweg op NH Radio.

Net weer begonnen

Vanwege de coronamaatregelen werd het scoutinggebouw al een tijdje niet meer gebruikt. Uitgerekend afgelopen weekend waren er voor eerst weer scouts aan de slag gegaan. "We hopen dat we snel weer een ander onderkomen hebben. Dit is echt heel treurig voor iedereen die op de scouting rondloopt."

Hoe de brand is ontstaan, is nog steeds niet duidelijk. Er wordt door de brandweer nog onderzoek gedaan. Het terrein van het afgebrande scoutinggebouw is ruim afgezet, omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren