ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zwembadeigenaar spant kort geding aan tegen gemeente Hilversum | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Politiek
  • Zaterdag 13 februari 2021 om 15:27 | bijgewerkt: om 15:28 uur
  • Daan Visser

HILVERSUM - Zwembadeigenaar Shiva de Winter van het Gooische Bad spant een kort geding aan tegen de gemeente Hilversum. Dat vertelt hij in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag. Eerder deze week dacht hij een maas in de wet te hebben gevonden om toch open te mogen, maar daar stak de gemeente met een dwangsom een stokje voor. 

Shiva de Winter van zwembad in Hilversum
NH Nieuws

De Hilversumse zwembadeigenaar wilde deze week beginnen met het aanbieden van ‘schoolzwemmen’. Dat zou vallen onder ‘onderwijs’, in plaats van ‘sport.’ Daardoor zou De Winter zijn deuren gewoon open kunnen doen, na drie maanden gesloten te zijn.

Stap naar de rechter

Maar na het op de hoogte brengen van de gemeente Hilversum, kwam burgemeester Broertjes met een dwangsom van 20.000 euro. Daarom neemt De Winter een advocaat in de hand om de strijd met de gemeente aan te gaan. Met deze stap naar de rechter wil De Winter de dwangsom van tafel krijgen.

De stap naar de rechter moet er ook voor zorgen dat 'het gelijkheidsbeginsel nageleefd wordt'. Volgens de zwembadeigenaar komen kinderen in gevaar als ze geen zwemles krijgen. "Zwemles kan je niet thuis doen. De achterstanden worden groter en als de zomer komt kunnen kinderen niet zwemmen."

Hilversum heeft officieel geen schoolzwemmen meer. Dat werd een paar jaar geleden gestopt, omdat er genoeg ander aanbod aan zwemonderwijs voor kinderen was. De gemeenteraad vond het een verantwoordelijkheid van ouders om zwemlessen voor hun kinderen te regelen.

Maar volgens De Winter moet Hilversum een voorbeeld nemen aan gemeenten die wel schoolzwemmen geven. "We hebben managers van zwembaden uit de gemeenten Vlaardingen, Zoetermeer en Den Haag gesproken. Daar kunnen de scholen ervoor kiezen gebruik te maken van zwemles."

Tweede Kamer en OMT

De Winter zegt ook contact te hebben met leden van de Tweede Kamer. Via deze Kamerleden zijn er vragen neergelegd bij het ministerie van Volksgezondheid, op het gebied van zwemles en het belang ervan. "En als daar antwoord op komt, gaan we langs bij het OMT voor advies."

Luister naar het hele interview via deze link.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren