• Zaterdag 20 februari om 17:28 | bijgewerkt: om 18:05 uur
  • Jessica Douma

NOORD-HOLLAND - Eventjes wat zonnestraaltjes meepakken: dat is wat veel Noord-Hollanders dachten vandaag. Op het strand, de hei maar ook gewoon lekker in de volkstuin waren mensen te vinden, en pakten die vitamine D boost mee.

NH Nieuws

Door de wind viel het aantal bezoekers op het strand nog wat tegen. Toch waren ze in Camperduin bij strandtent Luctor et Emergo blij met de strandbezoekers. "Het gaat weer de positieve kant op. Ik sta weer in mijn t-shirt. Het is nog steeds vervelend de tijd waarin we zitten, maar dit is weer een beetje positiviteit", vertelt strandtenthouder Kevin Bredewout met een lach op zijn gezicht.

Nu de zon doorkomt pakken ook de volkstuineigenaren hun kans om de koude grond weer tot leven te wekken. Met harken en goede tuinhandschoenen wordt er flink in de aarde gewroet. "Het is genieten. Alles komt weer op. Ik kan niet wachten totdat straks de zaadjes weer bloemetjes worden en ik lekker de groentes uit de tuin kan eten", vertelt een van de tuineigenaren.

"Vorige week was het natuurlijk ook al mooi, maar dit is ook lekker hoor"
BEZOEKER OP DE HEI IN bLARICUM

Op de hei in Blaricum klinkt in de verte al het gejoel en gelach van kinderen. In de metershoge klimboom rennen en klauteren de kinderen in het rond. Een van de vaders kijkt trots toe. "Het is heerlijk toch. Het is nog niet helemaal lente, maar zo voelt het wel." De ouders hebben stiekem al een tijdje zitten wachten op het lekkere weer. "Vorige week was het natuurlijk ook al mooi. Maar dit is lekker. Met corona zit je veel binnen, dus we gaan ieder weekend even wandelen."

Bekijk hieronder een fotoserie van de eerste lentedag.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren