• Regio Bussum
  • Thema Wonen
  • Maandag 22 februari om 10:53 | bijgewerkt: om 10:54 uur
  • Sjoerd Stoop

BUSSUM - De Bussumse man (41) die ervan wordt verdacht afgelopen september zijn vrouw te hebben vermoord in hun woning, hoort komende zomer welke straf de officier van justitie tegen hem eist in de zaak. Dan wordt de moordzaak inhoudelijk behandeld door de rechtbank, zo bleek vrijdag tijdens een volgende pro-formazitting.

Onderzoek van de politie op het hofje in Bussum
Onderzoek van de politie op het hofje in Bussum Caspar Huurdeman Fotografie

De Bussumer bekende eind vorig jaar al verantwoordelijk te zijn voor de lugubere moord op zijn vrouw. Het lichaam van de vrouw, een moeder van vier jonge kinderen, werd destijds gevonden in haar huis. De politie vond haar nadat buren hadden gebeld, omdat ze lawaai uit het appartement hoorden komen.

De man werd nog dezelfde dag aangehouden. Eerder verklaarde hij al zijn vrouw te hebben gedood door een touw om haar nek te binden en haar neus en mond dicht te houden. Waarom hij dat gedaan heeft, heeft hij nog altijd niet verteld.

Tweede slachtoffer

Naast de moord wordt de man verdacht van doodslag. Er zou op de bewuste ochtend nog iemand in het huis zijn geweest, die door de man met een mes in de buik zou zijn gestoken. 

Er wordt momenteel nog altijd onderzoek gedaan in de strafzaak. Voor de inhoudelijke behandeling van de strafzaak op 7 juli, staat er half april nog een pro-formazitting gepland. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren