ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Acht maanden cel en werkstraffen voor jonge overvallers supermarkt | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Thema Veiligheid
  • Woensdag 24 februari 2021 om 12:03 | bijgewerkt: om 12:22 uur
  • Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De twee jongens die vorig jaar zomer een overval pleegden op de Albert Heijn aan de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat zijn veroordeeld tot acht maanden cel en een werkstraf van honderd uur. Dankzij het aftappen van gesprekken konden de twee veroordeeld worden. 

Overval Albert Heijn Hilversum
Overval Albert Heijn Hilversum Inter Visual Studio/Judith van Dijkhuizen

De jongens, Hilversummers van 17 en 18 jaar, pleegden de overval op zaterdagavond 11 juli, vlak voor sluitingstijd. Met bivakmutsen op renden ze de winkel binnen, waarna een van de twee een pistool op een vrouw achter de kassa richtte. Ze schreeuwden dat het om een overval ging en dwongen de kassière om geld uit de kassalade te geven.

Vervolgens gristen ze zelf geld uit de kassa en liepen ze naar de servicebalie. Ook daar werd een pistool op een medewerker gericht. De jongens pakten vervolgens meerdere pakjes sigaretten uit een lade. 

Afgetapte gesprekken

De overval werd vastgelegd op beveiligingscamera's. De politie wist tijdens het onderzoek ook de telefoonnummers van de verdachten te achterhalen. Nadat de politie een van de twee jongens een brief stuurde met het verzoek om te getuigen over een overval, hebben de twee verdachten contact met elkaar over de telefoon gehad. Waardoor de politie de gesprekken tussen hen kon aftappen.

Daarin was te horen hoe de twee praatten over de brief. Hoewel in de brief niet stond om welke overval het ging, hadden de jongens het meteen over de 'Appie'. De ene verdachte stelde de ander nog gerust door te zeggen dat hij zich geen zorgen hoefde te maken omdat zijn naam niet werd genoemd. 

"Weet je welke foto’s ze hadden gepakt? Dat ik het wapen op die kassa-medewerker had getrokken"
een van de verdachten door de telefoon

Na het verhoor op het politiebureau hadden de jongens weer contact. De ene verdachte vertelde tegen de ander welke foto's de politie hem had laten zien. "Weet je welke foto’s ze hadden gepakt? Dat ik het wapen op die kassa-medewerker had getrokken. Ik stond zo daar met mijn hand vooruit", vertelde de verdachte.

De officier van justitie ziet dat als het bewijs dat de jongens inderdaad de overval hadden gepleegd en de rechtbank gaat daarin mee. 

Straatroof

De jongens worden naast de overval ook veroordeeld voor een straatroof, twee maanden later. Bij die straatroof dwongen ze het slachtoffer onder bedreiging van een mes zijn telefoon, horloge en schoenen af te staan. Het slachtoffer werd daarbij ook tegen zijn hoofd geschopt.

De rechtbank veroordeelt de 18-jarige verdachte tot een jeugddetentie van 240 dagen, waarvan 142 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De 17-jarige verdachte krijgt 240 dagen jeugddetentie, waarvan 175 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast legt de rechtbank de twee een taakstraf op van 100 uur, moeten ze zich melden bij de jeugdreclassering én moeten ze een schadevergoeding betalen aan één van hun slachtoffers.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren