ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Honden ziek door mogelijk 'giftige stof' op heide rond Huizen | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 02 maart 2021 om 13:15 | bijgewerkt: om 19:00 uur
  • Sjoerd Stoop

HUIZEN - Enkele honden zijn afgelopen weekend flink ziek geworden na het eten van mogelijk giftige stoffen op de heide rond Huizen. Om hoeveel honden het precies gaat, weet natuurbeheerder het Goois Natuurreservaat (GNR) niet. "Vooral afgelopen weekend hebben wij de verhalen ook gehoord, de afgelopen dagen is het weer rustig. We houden het wel scherp in de gaten", zegt GNR-woordvoerder Ines van Hees.

Hondenuitlaatservice
Adobe Stock

Hondenbezitters trokken aan de bel toen hun hond erg ziek werd na een rondje lopen op de heide. Het GNR weet van zeker één geval, maar er zouden meer honden vergiftigd zijn. Er komen meldingen vanaf de natuurgebieden Bikbergen, IJzeren Veld en de Nieuw Bussumerheide. 

Nadat de eigenaren van één van de honden merkten dat hun trouwe viervoeter ziek was, gingen zij meteen naar de dierenarts. "We hebben contact gehad met de baasjes. De hond maakt het ondertussen weer goed. Ze waren er op tijd bij. De hond heeft een tegeninjectie gehad en daarna flink gebraakt. Dat is een goed teken", aldus Van Hees.

Toch is het niet voor alle honden goed afgelopen. Er zouden zeker twee honden overleden zijn als gevolg van de vergiftiging.

Poep van een junk

Waar het gif precies vandaan komt en om welk soort gif het gaat, weet het Goois Natuurreservaat niet. "We hebben de dierenarts gevraagd, maar er is nog niet echt een antwoord op te geven. Het kan gaan om gif, maar volgens de dierenarts zou het ook kunnen gaan om uitwerpselen van een junk waar nog drugsresten inzitten en de honden van hebben gegeten."

Het GNR geeft aan de situatie in de gaten te houden, maar heeft sinds gisteren geen verhalen meer gehoord van honden die ook ziek zijn geworden. "We hopen dan ook dat het hier bij blijft."

Buurtbewoners rondom de heide van Bikbergen hebben bordjes opgehangen om hondenbezitters te attenderen op het mogelijke gevaar. Hondenbezitters worden opgeroepen hun hond goed in de gaten te houden, eventueel voorlopig aangelijnd te houden en meteen naar de dierenarts te gaan als het dier echt ziek wordt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren